Thalassa Zandvoort

Strandtenten trekken mij totaal niet. Enkele pogingen liepen uit op fabriekseten tegen een veel te hoge prijs, dus als ik ga strandwandelen neem ik mijn eigen picknick mee. Maar nadat een vriendin mij meenam naar Thalassa, bleek dat zo lekker dat je moest reserveren. Dat deed ik op derde Kerstdag:  Na twee reuze gezellige familiedagen was ik hard toe aan lekker alleen wandelen en daarna genieten van wat een ander gekookt heeft.

Het was kouder en de wind was harder dan ik gedacht had. Dus liep ik eerst even langs om mijn reservering te vervroegen. Geen probleem voor de vriendelijke bediening. Ik liet mij anderhalf uur keihard uitwaaien en dat was genoeg. Eenmaal terug bij Thalassa stond er een menigte voor de deur. Ik worstelde mij daar met moeite door en werd daarna naar een prachtig plaatsje voor het raam gebracht: de wilde golven  leverden een fijn uitzicht bij een heerlijke lunch.

Het ‘bordje Thalassa’ is grandioos. De haring ligt op zéér fijngesneden ui en smaakt daardoor echt anders. De groenten onder de net aangebakken tonijn is verrassend, met een flinterdun gesneden pastinaak (?)-in-het-zuur. Ook de zeewier onder de zalm is fijngesneden, maar ik word misselijk van zeewier dus die laat ik liggen. En de piepkleine blokjes onder de Hollandse garnalen zijn verrassend. ‘Flinterdun’, daar zijn ze hier goed in.

De bediening is fantastisch! De mevrouw die het kleurpotlood van mijn buurkinderen onder mijn stoel vandaan plukt weet mijn naam nog, van de reservering. De buren zijn ook een groot genoegen: een stel met twee kleine kindjes die nog gelukkig zijn met een kleurplaat. Waardoor het stel samen volwassen kan genieten van een oester-plateau. En niet klaagt als de wijn op zich laat wachten. Wat de bediening dan weer goedmaakt door de wijn van het huis aan te bieden.

Ook  mijn tweede glas wijn staat al op tafel als ik het eerste nog niet eens op heb. Dat wordt daarna wel meteen weggehaald. Kortom, zo wil je bediend worden, zeker als je alleen eet.

Hulde voor Thalassa, hier kom ik zeker terug!

www.thalassabeach.nl