Schiphol Airport (HMSHost), ‘Bubbles’ Seafood & Winebar

Een LAT-relatie met een geliefde in Rome brengt ongewild vele vlieguren met zich mee. Dat is slecht voor het milieu, de regering mag van mij morgen een stevige belasting op kerosine heffen, ik blijf vliegen voor de liefde.

Lang wachten op Schiphol hoort daarbij en lekker eten kan ik daar niet vinden, totdat…de Bubbles Seafood & Winebar lonkte.

Honderd keer ben ik er langs gelopen en heb verlekkerd gekeken, zo verleidelijk ziet dit eruit. Opvallende kleuren, comfortabele fauteuils en eetstoelen. Het toppunt van luxe. Vandaag denk ik : ‘Waarom niet?’ en maak mijn keus. Plate Bubbles belooft gerookte zalm en forel, gravad lax (ik weet nog steeds niet wat dat precies is) en garnalen met toast. Een fijn diner voordat ik vannacht in Rome aankom. Liever een groot glas huiswijn dan een klein glas prosecco. Even later drink ik mezelf toe: ik sluit dit rijke jaar in stijl af. En over een paar uur lig ik in de armen van mijn geliefde, die nu al op me wacht in zijn warme huis in Rome.

Het is een prettige plek om iets te eten en te drinken, één van de rustigste op Schiphol. Prijzig ook ja, maar dat is alles op een vliegveld. Hier krijg je tenminste waar voor je geld. De zalm is mooi gesneden, niet zuinig. De Hollandse garnaaltjes laten zich heerlijk op de warme toast vlijen. Ik geniet.

Er zitten veel eenlingen hier, mannen en vrouwen. Ze eten en drinken en werken op hun laptop, op hun gemak. Het is volkomen normaal hier om lekker alleen te zijn. Ook wel eens prettig om geen uitzondering te zijn maar gewoon.

www.schiphol.nl/eten&drinken/Bubbles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *